Ryövärin armoa 2010-luvulta

Tässä uutinen jonka bongasin joskus Stefanus-järjestön sivuilta (nykyään Marttyyrien Ääni), joka kuvaa hyvin sitä kuinka Jumala käyttää jopa Kristittyjen vainoja, pelastaakseen hänelle rakkaita, Helvettiin matkalla olevia ihmisiä. Tästä tarinasta tuli kieltämättä mieleen Raamatun tarina ryöväristä ristillä, jonka Jeesus armahti, juuri ennen kuin tuo mies ehti astua ajasta ikuisuuteen. Hänen armonsa ei ole muuttunut noista ajoista yhtään:

Marttyyrien Ääni

ISIS murhasi hiljattain Libyassa 21 Egyptiläistä koptikristittyä. Muiden nimet ja taustat olivat tiedossa lukuunottamatta erästä tummaihoista miestä. Kun isis julkaisi videon tuosta barbaarisesta veriteosta, tuon miehen ystävät tunnistivat pian että videolla ollut tuntematon mies oli Mathew Ayairga, joka oli kotoisin Tšadista. Mathew oli kadonnut tammikuussa 2015. Hänet oli siepannut yksi Libyassa toimivista äärijärjestöistä, joka on siepannut satoja ihmisiä, sekä muslimeja että kristittyjä.

Videolla näytetään, kuinka oransseihin haalareihin puetut miehet polvistuvat rannalle, mustiin pukeutuneiden miesten seistessä heidän takanaan. Yksi toisensa perään heidät mestataan ja videolla näkyy, kuinka monet miehistä rukoilevat viimeisinä hetkinään: ”Herra Jeesus Kristus”.

Ystävien mukaan Mathew Ayairga ei ollut kristitty. Tästä huolimatta kun juuri ennen mestausta terroristit vaativat häntä kääntymään Islamiin, Mathew kieltäytyy. Raporttien mukaan, todistettuaan egyptiläisten uskovien ”valtavaa uskoa”, hänkin päätti ryhtyä Kristuksen seuraajaksi. Videolla yksi terroristeista kysyy Mathewilta: ”Kiellätkö Kristuksen?” Mathew vastaa, ”Heidän Jumalansa on minun Jumalani”, ja niin hänestä tulee yksi 21:stä Kristuksen nimen tähden surmatuista.

”Sentähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa.” (Matt 10:32-33)

Yksi suosikkikohtani Raamatusta on Luuk 23:42-43, jossa Jeesuksen viereisellä ristillä, pahojen tekojensa takia kärsinyt ryöväri, keskustelee Jeesuksen kanssa:

Ryöväri sanoo, "Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi". Jeesus vastaa hänelle, "Totisesti  minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa."

Kiitos Jumalalle! Tämä on mielestäni aivan valtavan ihmeellinen tarina. On suurta armoa että Jumala pelastaa ihmisiä vielä heidän viimeisillä hetkillään. Parempi on tunnustaa Jeesus ihmisten edessä ja kärsiä täällä maan päällä, kuin kieltää hänet ihmisten edessä ja kärsiä iankaikkisessa kadotuksessa. Kun pääsen Taivaaseen, odotan innolla sitä että saan kuulla lisää kertomuksia ihmisistä jotka Jumala on pelastanut juuri ennen kuolemaa. Minusta on niin ihmeellistä että Jumala voi armahtaa ja pelastaa ihmisen jopa hänen kuolinhetkelläänkin. Miten suuri ja ihmeellinen on meidän Taivaallisen Isämme armo. Joku joskus sanoi että taivaassa on paljon ihmisiä keitä me emme odota näkevämme siellä, vastaavasti sieltä myös puuttuu monia sellaisia, keitä me odotamme näkevämme siellä.