90-Vuotiaan norjalaisen naisen näky lopunajoista (1968)

Seuraava näky löytyy moniltakin internet sivuilta. Kopioin sen tänne Uusi Elämä -lehdestä (Nro 7-8/2010 s.6-7). Tekstin lehteen kirjoitti Jukka Viitanen. Ikävä kyllä alkuperäinen linkki on poistettu netistä.

Emanuel Minoksen elämään on aina kuulunut profetiat. Joskus hän on kuullut varsin vavisuttaviakin profetioita kuten kerrotaan tapahtuneen Norjan Valdresissa vuonna 1968, jossa Minos oli kokousmatkalla. Erään tilaisuuden jälkeen oli arvioilta noin 90-vuotias nainen saanut näyn, jonka hän kertoi Minokselle. Nainen pyysi, että saarnaaja olisi kirjoittanut näyn paperille ja kertonut siitä Kun kaikki oli kirjoitettu muistiin, oli Minos päättänyt olla puhumatta siitä mitään, sillä hänen mielestään se sisälsi niin radikaalia tietoa. Hän jätti paperin pöytälaatikkoonsa, unohtaen sen.

Profeetallinen sanoma

Minos kertoo eräästä naisesta ja hänen profetiastaan. Iästään huolimatta tämä nainen oli hyvin pirteä, uskottava, valvova ja luotettava kristitty, jolla oli hyvä maine kaikkien hänet tunteneiden joukossa. Tässä on, mitä hän näki:

Näin ajan juuri ennen Jeesuksen tulemusta ja kolmannen maailmansodan puhkeamisen. Näin tapahtumat luonnollisilla silmilläni. Näin maailman pallon kaltaisena ja näin Euroopan maa maalta. Näin Skandinavian. Näin Norjan. Näin määrättyjä asioita, jotka tapahtuisivat juuri ennen Jeesuksen paluuta ja juuri ennen kuin viimeinen suuri onnettomuus tapahtuu, onnettomuus, jonka kaltaista emme koskaan ennen ole kokeneet.” Siinä on neljä aaltoa.

1. Kolmas maailmansota

Ensiksi ennen kuin Jeesus tulee ja ennen kuin kolmas maailmansota puhkeaa, on oleva `liennytys`, jonka kaltaista meillä ei ole ollut koskaan ennen. Supervaltojen välillä on oleva rauha idässä ja lännessä ja se on oleva pitkä rauha. (Muista, että tämä sanottiin vuonna 1968, kun kylmä sota oli kuumimmillaan. E. Minos) Tänä rauhan aikana on oleva aseistariisunta monissa maissa, myös Norjassa, emmekä ole valmistautuneet, kun sota tulee. Kolmas maailmansota alkaa tavalla, jota kukaan ei olisi osannut odottaa ja odottamamattomasta paikasta”

2. Penseä kristillisyys

Penseys vailla vertaa on valtaava kristityt, luopuminen aidosta, elävästä kristinuskosta. Kristityt eivät ole avoimia läpitunkevalle saarnaamiselle. He eivät enää, kuten ennen, halua kuulla synnistä ja armosta, laista ja evankeliumista, katumuksesta ja parannuksesta. Tilalle on tuleva korvike: menestyksen (onnellisuuden) kristinusko. Tärkeä asia on oleva saada menestystä, olla jotakin; omistaa aineellisia asioita, asioita, joita Jumala ei ole koskaan luvannut meille tällä tavalla. Kirkot ja rukoushuoneet käyvät tyhjemmiksi ja tyhjemmiksi. Saarnaamisen asemesta, johon olemme tottuneet sukupolvien ajan -kuten esimerkiksi, että ota ristisi ja seuraa Jeesusta -huvitus, taide ja kulttuuri valtaavat kirkot, joissa olisi pitänyt kokoontua katumuksen ja herätyksen vuoksi. Tämä tulee lisääntymään merkille pantavasti juuri ennen Jeesuksen tulemista.”

3. Moraalin romahdus

On oleva moraalin romahdus, jonka kaltaista vanha Norja ei ole koskaan kokenut. Ihmiset elävät yhdessä kuin naimisissa olematta avioliitossa. (En usko, että käsitettä avoliitto oli olemassa vuonna 1968. E. Minos) Epäpuhtaus ennen avioliittoa ja uskottomuus avioliitossa tulee luonnolliseksi (yleiseksi), ja sitä pidetään oikeutettuna kaikkien kannalta. Se tulee jopa kristillisiin piireihin, ja hellimme sitä -jopa luonnonvastaista syntiä. Juuri ennen Jeesuksen tulemusta on oleva tv-ohjelmia, joiden kaltaisia emme ole koskaan kokeneet. (Tv oli juuri tullut Norjaan vuonna 1968. E. Minos) Tv on oleva täynnä sellaista kauheaa väkivaltaa, joka opettaa ihmisiä murhaamaan ja tuhoamaan toisiaan, ja kaduillamme on oleva turvatonta. Ihmiset matkivat näkemäänsä. Tv:ssä ei ole vain yksi `asema`, vaan se on oleva täynnä `asemia`. (Hän ei tuntenut sanaa kanava, jota nykyisin käytämme. Siksi hän kutsui niitä asemiksi. E. Minos) Tv on oleva aivan kuin radio, jossa meillä on monia asemia, ja se on oleva täynnä väkivaltaa. Ihmiset käyttävät sitä huvituksena. Tulemme näkemään kauhistuttavia murhaamisen ja toinen toisensa tuhoamisen näytöksiä, ja tämä tulee leviämään yhteiskunnassa. Seksikohtauksia tullaan myös näyttämään ruudussa, kaikkein intiimein asia, joka tapahtuu avioliitossa. (Minä protestoin ja sanoin, että meillä on pykälä, joka kieltää tällaisen asian. E. Minos) Siihen vanha nainen sanoi: Se tulee tapahtumaan ja tulet näkemään sen. Kaikki, mitä meillä on ennen ollut, murskataan, ja kaikkein rivoimmat asiat tapahtuvat silmiemme edessä.”

4. Kasvava siirtolaisuus

Ihmisiä köyhistä maista tulee virtaamaan Eurooppaan. (Vuonna 1968 ei ollut sellaista asiaa kuin maahanmuutto. E. Minos) Heitä on oleva niin paljon, että ihmiset alkavat vihata heitä ja tulevat koviksi heitä kohtaan. Heitä käsitellään kuin juutalaisia ennen toista maailmansotaa. Sitten syntiemme mitta tulee täyteen. (Minä protestoin maahanmuuttoasiassa. En tuohon aikaan ymmärtänyt sitä. E. Minos)”

Sinä tulet näkemään tämän

Kyyneleet virtasivat vanhan naisen poskilla. “Minä en tule näkemään sitä, mutta sinä tulet. Sitten yhtäkkiä Jeesus tulee ja kolmas maailmansota puhkeaa. Se on oleva lyhyt sota.” (Hän näki sen näyssä.) “Kaikki, mitä aikaisemmin olen nähnyt sodasta, on vain lasten leikkiä verrattuna tähän, ja se tullaan lopettamaan atomipommilla. Ilma on oleva niin saastunutta, että ei voi vetää henkeään. Se tulee kattamaan useita mantereita, Amerikan, Japanin, Australian ja rikkaat maat. Vesi tulee turmeltumaan (saastumaan?). Emme voi enää viljellä maata. Seuraus on oleva, että vain jäännös jää jäljelle. Jäännös rikkaissa maissa yrittää paeta köyhiin maihin, mutta he ovat meitä kohtaan yhtä kovia kuin me olimme heitä kohtaan. Olen niin iloinen, etten tule näkemään sitä, mutta kun tuo aika lähestyy, niin sinun täytyy olla rohkea ja kertoa tämä. Olen saanut sen Jumalalta, eikä siinä ole mitään Raamatun vastaista. Se, joka on saanut syntinsä anteeksi ja jolla on Jeesus Vapahtajana, on turvassa.”