Mies heräsi henkiin oltuaan kuolleena 42 tuntia

Daniel Ekechukwu pastori Nigeriasta, kuoli auto-onnettomuudessa jonka jälkeen enkelit veivät hänet Helvettiin ja Taivaaseen. Tämä todistus on tärkeä koska siitä tulee hyvin ilmi kuinka tärkeää on antaa anteeksi ihmisille. Jos Jumala ei olisi osoittanut hänelle armoa, Daniel olisi jäänyt kadotukseen sen vuoksi että hän ei antanut vaimolleen anteeksi ennen kuolemaansa.

Torstaina, 29 Marraskuuta, 2001, Pastori Daniel Ekechuwkulla ja hänen vaimollaan, Nnekalla, oli väärinkäsityksiä jotka kehittyivät riidaksi, joka päättyi siihen että Nneka läimäytti Danielia kasvoihin. Hän oli erittäin loukkaantunut tästä tapahtumasta, jopa siihen pisteeseen asti että hän ei edes huomioinut vaimonsa yritystä sovitella asiaa seuraavana aamuna. Pastori Daniel myöntää että riitaa seuraavana päivänä, hän ajatteli vihaisena kuinka hän palauttaisi vaimonsa omalle paikalleen heti kun hän palaisi kotiin. Hän ei kuitenkaan palannut kotiin sinä Perjantaina. Kun Daniel ajoi autolla kotiin päin sinä iltana, hänen 20-vuotiaan Mercedes 230:n jarrut pettivät.

Hän oli ajamassa alas jyrkkää mäkeä ja hänen autonsa törmäsi esteeseen joka oli rakennettu estämään autoja luistumasta reunan ylitse. Hän ei pitänyt turvavyötä, ja hänen rintakehänsä iskeytyi voimakkaasti vasten ohjauspyörää. Tämä ilmeisesti vahingoitti hänen sisäelimiään, sillä onnettomuuden jälkeen hän oksensi verta ja hänellä oli hengitysvaikeuksia. Daniel ei kyennyt poistumaan itse autostaan, vaan onnettomuuden silminnäkijät vetivät hänet ulos autosta. Yksi ohikulkija tarjoutui ajamaan hänet St.Charles Borromeon Sairaalaan, joka ei ollut kaukana Onitshan laitakaupungista.

Minuuttien kuluttua Daniel saapumisesta sairaalaan, lääkäri alkoi suorittaa hätä operaatiota, mutta Daniel tiesi että hänen kehonsa ei vastannut siihen toivotusti. Hän alkoi rukoilla rukousta jonka mies joka tietää kuolevansa rukoilee, pyytäen Jumalaa antamaan hänen kaikki syntinsä anteeksi jotta hän olisi valmis seisomaan Herran edessä. Hän lähetti myös jonkun kertomaan viestin hänen vaimolleen, Nnekalle, kenen kanssa hän ei ollut suostunut puhumaan kun hän teki lähtöä kotoaan sinä päivänä. Hänen vaimonsa pyörtyi kuullessaan uutiset hänen miehensä onnettomuudesta ja terveydentilasta, mutta toinnuttuaan tästä hänen Kristitty naapurinsa vei hänet sairaalaan. Danielin ystävä, Ede Samuel oli hänen kanssaan ja todisti kaiken mitä tapahtui seuraavan kolmen päivän aikana.

Nähdessään Danielin kriittisessä tilassa, Danielin vaimo purskahti itkuun, anellen ettei hänen miehensä kuolisi ja jättäisi häntä. Lääkäri myönsi että hän ei pystyisi tehdä mitään pelastaakseen Danielin Henkeä, joten Daniel pyysi että hänet siirrettäisiin ambulanssilla Umezuruiken Sairaalaan, joka on Owerrissa, missä hänen henkilökohtaisella lääkärillään oli vastaanotto. Umezuruiken sairaala oli 80km päässä. Danielin vaimo järjesti miehelleen ambulanssin vastoin St.Charlesin lääkäreiden neuvoja. Matkalla Umezuruiken sairaalaan Daniel kuoli.

Daniel makasi ambulanssin takatilassa ja hänen vaimonsa istui edessä pelkääjän paikalla. Hän alkoi tuntea että hän ei tulisi selviämään, joten hän kutsui vaimonsa luokseen. Hän jätti vaimolleen jäähyväiset, antoi hänelle joitakin ohjeita, sekä antoi hänelle tehtäväksi pitää huolta heidän pojistaan ja hänen seurakunnastaan. Hänen vaimonsa puhkesi nyyhkyttämään ja vielä hänen kyyneliensä keskeltä hän nuhteli Danielia hänen epäuskoisista lausunnoistaan. Hän oli Jumalan mies ja hänellä tulisi olla uskoa siihen että Jumala voi pelastaa hänet, eikä puhua kuolemasta!

Kun hänen vaimonsa vielä puhui, Daniel näki kaksi suurta enkeliä. Ne olivat niin suuria että myöhemmin hän ihmetteli että miten ne oikein mahtuivat ambulanssin sisään – toinen heistä oli ambulanssin kokoinen, jotka olivat kauttaaltaan valkoisia jopa heidän silmiensä pupilleja myöten. Daniel yritti puhua enkeleille, mutta yksi piti sormiaan huulillaan merkiksi että Danielin tuli olla hiljaa. Enkelit nostivat hänet molemmilta puolilta, ja Daniel huomasi että nyt häntä oli kaksi kappaletta. Enkelit pitivät kiinni hänen henkiruumiinsa käsistä joka oli täysin ehjä, sillä välin kun hänen rikkinäinen kehonsa makasi sen alapuolella. Kun he jättivät ambulanssin, Daniel tuli tietämättömäksi luonnollisesta maailmasta.

Kun ambulanssi saapui Umezuruiken Sairaalaan Danielin ruumiin kanssa, se oli myöhään yöllä, eikä Danielin lääkäri ollut siellä. Hoitohenkilökunta kuitenkin tutki hänen ruumiinsa ja kertoi surulliset uutiset Nnekalle; hänen miehensä oli kuollut ja mitään ei ollut enää tehtävissä. Nnekaei suostunut uskomaan huonoja uutisia.

He ajoivat Federal Medical Centeriin joka sijaitsi Owerrissa, mutta he eivät löytäneet sieltäkään lääkäriä. Viimein he ajoivat Eunice Klinikalle, ja siellä Daniel todettiin kuolleeksi lääkäri Jossy Anuebunwan toimesta. Daniel ei hengittäny, hänen sydämensä ei lyönyt ja hänen pupillinsa olivat laajentuneet pysyvästi. Lääkäri sanoi että hän ei pystyisi tehdä asialle mitään. Kuolin todistukseen tuli päivämääräksi Klo 21:30, 30 Marraskuuta, 2001.

Sitten he ajoivat Danielin ruumiin hänen isänsä luokse, jolla oli talo läheisessä kylässä. Luonnollisesti Danielin isä ja muu perhe olivat murtuneita nähdessään hänen kuolleen ruumiinsa ja he itkivät ylenpalttisesti. Danielin isä ohjaisi heitä viemään hänen ruumiinsa Ikedurun Julkisen Sairaalaan Hautausmaalle joka ei ollut pitkällä. He saapuivat sinne launtai yönä noin kello yksi.

Hautausurakoitisija, Mr Darlington Manu, otti vastaan ruumiin ja perheenjäsenet lähtivät pois hautausmaalta.

Alkukantainen Nigerialainen hautausmaa mihin Danielin ruumis vietiin oli vailla kylmätiloja, joten hautausurakoitsija ruiskutti balsamointi kemikaaleja Danielin sormiin ja hänen jalkoihinsa. Sitten hän valmistautui balsamoimaan hänen koko ruumiinsa leikkaamalla hänen sisäreittään, laittaakseen sinne putken, jota hän voisi käyttää balsamointiaineen lisäämiseen. Kun hän teki näin, hän koki sähköiskun joka työnsi hänet pois ruumiin luota. Tämä ei ollut hänelle yllätys, sillä hän oli kokenut samankaltaisia voimia aikaisemminkin ja yhdisti ne okkultistisiin voimiin. Okkultismi on erittäin laajalle levinnyt Afrikassa. Kun hän yritti samaa asiaa uudestaan, hän sai toisen sähköiskun joka melkein halvaannutti hänen oikean kätensä. Hän tuli siihen tulokseen että Danielin on täytynyt olla osa voimakasta salaseuraa. Hän oletti että suoritettuaan joitakin okkultistisia uhrimenoja ja loitsuja Danielin ruumis talttuisi, ja hän pystyisi viedä työnsä loppuun. (Kyseinen Hautausurakoitsija ei ollut Kristitty, mutta kääntyi Kristityksi Danielin ylösnousemuksen jälkeen.) Hän määräsi assistanttinsa laittamaan Danielin ruumiin hautausmaan takaosaan missä muutkin ruumit makasivat.

Noin kahden aikaan samana yönä, hautausurakoitsija joka asui hyvin lähellä hautausmaata, häiriintyi ylistyslauluista jotka tulivat hänen hautausmaaltansa. Tämä musiikki loppui samantien kun hän lähestyi hautausmaan sisäänkäyntiä. Tämä tapahtui kahdesti. Kun hän yritti etsiä musiikin lähdettä, hän huomasi että jonkinlainen valo loisti Danielin ruumiin kasvoilta. Tämä sai hänet hyvin hermostuneeksi.

Hautausurakoitsija oli niin syvästi vaivaantunut tapahtuneesta että hän etsi Danielin isän käsiinsä Lauantai aamuna kertoakseen hänelle mitä on tapahtunut, sekä myös pyytääkseen häntä viemään hänen ruumiinsa pois hänen hautausmaaltansa. Sitten, Lauantai yönä, kun hän oli nukkumassa, Danielin vaimo näki unessa hänen miehensä kasvot, ja hän kysyi unessa että miksi he ovat jättäneet hänet hautausmaalle. Daniel sanoi unessa että hän ei ole kuollut ja että hänen vaimonsa tulisi viedä hänet Onitshaan, missä Saksalainen evankelista Reinhard Bonnke oli saarnaamassa. Hän päätti tehdä niin, vaikka hänen perheensä ajatteli että hän oli sekaisin päästään. Daniel oli ollut kuolleena yli 28 tuntia. Hänen perheensä antoi viimein periksi, mutta osti arkun ja toi hautausurakoitsijalle siistit vaatteet jotta hän pukisi Danielin niihin. Daniel oli täysin kuolonkankea tähän aikaan. Ambulanssi palkattiin Sunnuntai aamuna, 2 Marraskuuta, ja arkku jossa Danielin ruumis oli vietiin Grace of God Missioniin (iso seurakunta) Onitshassa, noin puolentoista tunnin ajomatkan päähän, missä Reinhard Bonnke saarnasi iltapäivällä. He saapuivat seurakuntaan noin yhden aikaan päivällä.

Seurakunnan tontti kuhisi poliiseja ja turvamiehiä Reinhard Bonnken turvallisuuden takia. Turvamiehet eivät sallineet että arkkua vietiin seurakunnan tontille, sillä he ajattelivat että se saattaisi sisältää räjähteitä. Danielin vaimo vetosi heihin luja äänisesti ja avasi arkun näyttääkseen heille hänen kuolleen miehensä. Tästä seurasi hänen ilkkumistaan ja kovakouraista kohtelua sillä hän yritti päästä niin itsepintaisesti sisälle. Hän aiheutti niin paljon häiriötä että vanhemmalle pastorille ilmoitettiin asiasta. Pastorin poika ohjeisti että Danielin vaimo täytyy päästää sisään seurakuntaan ruumiin kanssa ilman arkkua. Danielin ruumis vietiin kellariin ja laitettiin kahden pöydän päällä huoneessa jossa pidettiin normaalisti pyhäkoulua.

Osa uskovaisista kokoontui Danielin ruumiin ympärille ja rukoili. Samaan aikaan, Reinhard Bonnke, jolla ei ollut mitään tietoa kuolleesta ruumiista kellarissa, saarnasi ja saarnasi. Lopulta, huomattiin että Danielin ruumis nytkähti, ja sitten alkoi hengittää epäsäännöllisesti.

Läsnä olevat uskovaiset alkoivat rukoilla hartaasti, sekä myös hieroa hänen niskaansa, käsiä ja jalkoja, sillä Danielin ruumis oli kylmä ja kankea. Kun ihmiset seurakunnassa saivat tietää että kuollut mies alapuolella oli heräämässä takaisin eloon, kellari täyttyi pian ääriään myöten täyteen ihmisistä. Yhtäkkiä Daniel nousi ylös. Se tapahtui 3:50 ja 5:15 välillä sunnuntai iltapäivällä.

Daniel oli kuollut Perjantai yönä kello kymmenen aikoihin. Hänestä tuli täysin johdonmukainen seuraavan muutaman tunnin sisällä.

Daniel, joka oli kliinisesti kuolleena yhteensä 42 tuntia, kertoi jälkikäteen että tapahtumat jotka hän koki ollessaan kuolleena tuntuivat kestäneen noin 15 minuuttia. Danielin kuoltua, kaksi enkeliä olivat kantaneet hänen henkensä toiselle enkelille, joka vei Danielin paratiisiin. Mitä tahansa kysymyksiä Danielin mieleen tuli, enkeli vastasi hänelle samantien ja poisti sekaannuksen hänen mielestään. Hän näki suuren kansanjoukon valkoisissa vaatteissa, kohottaen kätensä, ylistäen ja kumartaen yhdessä. Daniel luuli että he olivat enkeleitä, mutta hänelle kerrottiin että he olivat uskovaisia jotka olivat seuranneet Kristusta ollessaan maan päällä. Heillä ei ollut rodullisia ominaisuuksia, he olivat ”iättömiä”, poislukien yksi mies joka näytti vanhemmalta, enkeli kertoi Danielille että se oli Isä Aabraham.

Daniel halusi liittyä ylistäjien joukkoon, mutta enkeli sanoi että seuraavaksi he menisivät katsomaan kartanoa jonka Kristus lupasi vanhurskaille. Heti kun enkeli sanoi tämän, he olivat siellä. Danielilla ei ollut sanoja millä hän olisi voinut kuvata näkemäänsä, paitsi että se näytti olevan loppumaton kooltaan, se oli tehty valosta sekä jonkinlaisesta lasista. Hän ei pystynyt nähdä siellä ihmisiä, mutta hän kuuli kaunista laulua, jonka lähteelle enkeli osoitti. Kukat ympäri kartanoa keinuivat ja ylistivät Jumalaa. Kartanon huoneet näyttivät liikkuvan jatkuvasti.

Enkeli kertoi Danielille, ”Kartano on valmis, mutta Jumalan pyhät eivät ole. Jeesuksen tulo viipyy koska Kristityt seurakunnassa eivät ole vielä valmiita.”

Tämän jälkeen Daniel vieraili Helvetissä. Enkeli saattoi Danielin Helvettiin missä he seisoivat jonkinlaisella portilla. Enkeli nosti kätensä ja antoi sen pudota alas, ja portti aukesi. Daniel kuuli kauhistuttavia ääniä kun ihmiset kirkuivat ja itkivät. Oli liian pimeää nähdä mitään ennen kuin valo loisti enkelistä, silloin Daniel pystyi nähdä ihmisiä kamalissa kärsimyksissä.

Hän huomasi kolme erityistä ryhmää jotka kävivät kärsimyksen kiertokulkua lävitse, niittäen ikuisesti Helvetissä sitä mitä he olivat kylväneet maan päällä. Yksi ryhmä söi omaa lihaansa ja oksensi sen maahan, sitten heidän oksennuksensa meni takaisin heidän kehoonsa ja muuttui taas lihaksi jota he söivät uudestaan. Enkeli sanoi että nämä ihmiset olivat niitä ketkä olivat syöneet ihmislihaa harjoittaen okkultismia. Ihmissyönti rituaaleja harjoitetaan vielä monessa osaa maailmaa, mukaan lukien länsimaat.

Toinen ryhmä ihmisiä oli varastanut maata toisilta ollessaan maan päällä. Helvetissä he toistuvasti kaivoivat kovaa maata heidän paljailla käsillään.

Kolmas ryhmä oli huorintekijät ja avionrikkojat. Helvetissä, he silppoivat omat sukupuolielimensä, jotka tuhoutumisensa jälkeen ilmestyivät uudestaan, vaan tullakseen jälleen silpotuksi. Ne jotka tekevät syntiä seksuaalisesti, tekevät syntiä omaa kehoaan vastaan. Syntisille jaetaan täydellinen oikeus; se mitä he ovat kylväneet maan päällä, sitä he niittävät ikuisesti Helvetissä.

Pastori Daniel myös tunnisti joitakin yksilöitä Helvetissä. Siellä oli Nigerian entinen sotilas diktaattori. Hän näki siellä Kristityn joka oli osallistunut okkultismiin ja oli langennut pois Herrasta, sekä pastorin joka oli ottanut rahaa luvattomasti seurakunnaltaan ja valehdellut siitä. Edellä mainittu pastori kykeni näkemään Danielin, mutta ei enkeliä, hän pyysi anellen tilaisuutta palauttaa rahat jos Daniel voisi auttaa häntä pakenemaan Helvetistä. Mutta sieltä ei voi paeta. Helvetistä ei ole tietä ulos jos ihminen on hyljännyt Jeesuksen Herranaan ollessaan maan päällä. Kaikki Helvetissä olevat ihmiset vääntelehtivät tuskissaan näkymättömien voimien alla jotka tarttuivat heihin toistuvasti. He huusivat, vaikeroivat ja kiristelivät hampaitaan.

Helvetti on todellisuutta, Jumalan tuomio on lopullinen. Ole varma siitä että sinä olet pelastunut ja seuraat Herraa Jeesusta Kristusta.

Enkeli järkytti Danielia sanomalla hänelle, ”Jos sinun tekosi luettaisiin tässä, sinut heitettäisiin epäilemättä Helvettiin.” Pastori Daniel julisti, ”Minä olen Jumalan mies! Minä palvelen Häntä koko sydämestäni!” Mutta Raamattu ilmestyi samantien enkelin käteen ja avautui Matt 5 kohdalta, missä Jeesus varoitti että jokainen joka kutsui veljeään hulluksi, on tarpeeksi syyllinen joutuakseen Helvetin tuleen.

Pastori Daniel oli tuomittu. Hän ei ollut elänyt oikein Jumalan edessä. Hän oli todella riidellyt vaimonsa kanssa ennen onnettomuutta, sekä torjunut hänen yrityksensä sovitella sinä aamuna kun hän lähti. Hän oli puhunut vihaisia sanoja hänen vaimolleen. Enkeli muistutti häntä että Jeesus sanoi ettei Jumala anna meidän syntejämme anteeksi ellemme me anna niitä anteeksi muille (Matt 6:14-15). Enkeli kertoi että rukoukset jotka hän lausui kuolinvuoteellaan kumottiin hänen anteeksiantamattomuutensa tähden hänen vaimoaan kohtaan. Hyvin herätteleviä sanoja jokaiselle meistä.

Tämä kaikki muutti myöhemmin Danielin vaellusta Jumalan kanssa. Daniel rupesi itkemään saadessaan tämän ilmestyksen, mutta enkeli kertoi ettei hänen tarvitse itkeä, sillä Jumala lähettäisi hänet takaisin maan päälle 'vastauksena rikkaan miehen pyyntöön'. Tällä viitataan Luuk 16:27-30 missä rikas mies oli kärsimyksissä Helvetissä ja pyysi kerjäläismies Lasarusta nousemaan kuolleista ja varottamaan hänen perhettään Helvetistä. Tämän kyseisen miehen pyyntö evättiin sillä hänen perheensä sydämet olivat liian kovettuneet. Mutta se ei sulje pois sitä että ihmiset eivät tulevaisuudessa palaa takaisin eloon varoittaakseen syntisiä Helvetistä.

Enkeli sanoi että Danielin ylösnousemus olisi merkkinä, ja viimeinen varoitus tälle sukupolvelle.

Oletko sinä kuullut syntisten esittävän vastalauseita evankelistoille kommenteilla kuten, 'No, onko kukaan koskaan tullut takaisin Helvetistä varoittamaan meitä? Tälläisiä kommentteja kuulee hyvin usein. Daniel ei ole ensimmäinen henkilö joka palaa takaisin kuolleista kertomaan Helvetin todellisuudesta, Jumala on näyttänyt sen monille ihmisille. Kristus itse puhui Helvetistä enemmän kuin kukaan toinen Raamatussa. Helvetti on todellisuutta, se on tärkeä asia ja se on lopullista.

Enkeli kertoi Danielille että Reinhard Bonkke auttaisi häntä julistamaan pelastuksen Evankeliumia. Tämän jälkeen Daniel tuli takaisin kehoonsa. Hän oli ollut kuolleena ainakin 42 tuntia, eli lähes kaksi vuorokautta.

Tämä kokemus sai Danielin tekemään parannuksen kaikesta synnistä mistä hän oli tietoinen; se muutti hänen vaelluksensa Jumalan kanssa. Kaikki mikä oli väärin hänen elämässään, sen hän korjasi samantien. Hänen todistuksellaan on ollut sama vaikutus lähes kaikilla ihmisillä jotka sen ovat kuuleet. Kristus haluaa että Hänen kansansa on pyhä, kävelee vanhurskaudessa, rakkaudessa, on armollinen niinkuin Hän on armollinen. Daniel sanoo että pelkästään riitelevien ihmisten lähellä oleminen saa hänet kavahtamaan.

Daniel on ollut Kristillisessä TV:ssä ja radiossa ympäri maailmaa tuoden ihmisiä aitoon parannuksentekoon ja uskoon Kristuksessa. Jumala käyttää häntä selvästi korjaamaan viimeistä satoa ennen Tuomion Päivää.

Laita välisi kuntoon Jumalan kanssa. Varoita nimellisiä 'Kristittyjä' että heidän tulee tehdä parannus synnistä ja kerro syntisille mitä Jumala on tehnyt heille Kristuksessa. Sinä voit olla viimeinen henkilö joka osoittaa heidät ainoan Pelastajan luokse. Aika on lyhyt.