Ettekö näe noita miehiä valkoissa vaatteissa jotka taistelevat puolestamme?

Linkki alkuperäiseen englanninkieliseen tekstiin

Törmäsin mielenkiintoiseen tositarinaan siitä kuinka Jumala pelasti 72 kristittyä jotka olivat joutuneet uskonsa takia Islamistisen Boko Haram terroristijärjestön teloitusryhmän eteen ammuttavaksi, elleivät sitten olleet valmiita kieltämän Jeesusta pelastaakseen oman nahkansa ja sen lisäksi omien lastensa hengen. Tämä tarina on hyvä muistutus siitä että se joka koskee uskoviin, se koskee Herran silmäterään. Jumala on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Sama Jumala joka hukutti Faaraon ja hänen sotajoukkonsa mereen tekee edelleenkin ihmeitä ja jakaa vanhurskaita tuomioitaan.

 

500 ihmisen joukko Nigerian muslimi taustaisia Kristittyjä oli kokoontuneena yhteen joukkoon turvaa saadakseen Boko Haramin hyökkäysten jälkeen, kun he sitten myöhemmin joutuivat uudestaan saman Islamistisen terroristijärjestön hyökkäyksen kohteeksi. Suurin osa heistä pääsi pakenemaan, lukuunottamatta 76 miestä, naista ja lasta jotka otettiin Barnabas Fund Contact järjestön mukaan vangeiksi.

Nämä 76 ihmistä vietiin Boko Haramin terroristien leireille missä heitä kidutettiin. Neljää johtoavissa asemissa ollutta miestä pakotettiin aseilla uhaten kieltämään heidän uskonsa Kristukseen ja kääntymään Islamin uskoon. Kun he kieltäytyivät ja pitivät viimeiseen asti kiinni heidän Pelastajastaan, nämä miehet ammuttiin kuoliaiksi heidän perheidensä ja ystäviensä silmien edessä.

Seuraavalla viikolla, näiden neljän edesmenneen marttyyri miehen vaimoja käskettiin myös luopumaan uskostaan sillä uhalla että heidän lapsensa tultaisi muuten teloittamaan. Nämä koululaiset olivat perheistä jotka pakon edessä olivat joutuneet jättämään kotinsa Boko Haramin ja Fulanilais paimenten hyökkäysten takia.

Kun heidän äitinsä kamppailivat yöllä tämän kamalan taakan alla, heidän lapsensa juoksivat heidän luokseen ja kertoivat Herran Jeesuksen ilmestyneen heille ja sanoneen että “kaikki tulisi järjestymään hyvin.” Kertomuksen mukaan, Herra Jeesus ilmestyi silloin koko ryhmälle ja pyysi heitä olemaan pelkäämättä ja sanoi että Hän suojelisi heitä.Jeesus myös sanoi että heidän ei tulisi kieltää häntä, vaan että he seisoisivat lujina tietäen että “Hän on tie, totuus ja elämä”.

Seuraavana aamulla lapset, yksi heistä vain niinkin nuori kuin neljä vuotta, olivat rivissä seinää vasten terroristien ja lasten neljän äidin edessä, keille oli sanottu että he pelastuisivat jos he vain kieltäisivät Jeesuksen Kristuksen ja palaisivat Islamin uskoon. Nämä neljä äitiä kieltäytyivät tekemästä niin. Silloin sotilaat latasivat aseensa ja valmistautuivat tähtäämään heitä [ampuakseen heidät kaikki] kun yhtäkkiä he tarttuivat omista päistänsä huutaen ja kirkuen, “käärmeitä, käärmeitä!” Osa heistä juoksi karkuun ja osa taas kaatui kuolleena maahan siihen paikkaan.

Kun yksi sotilaista kaatui kuolleena maahan, eräs Kristitty oli aikeissa poimia maasta kuolleen sotilaan aseen, ampuakseen sillä pakenevia Boko Haramin taistelijoita, mutta silloin nuorin lapsista otti häntä kädestä kiinni ja sanoi, “Sinun ei tarvitse tehdä noin. Etkö sinä näe noita valkeisiin pukeutuneita miehiä jotka taistelevat meidän puolestamme?”

Kaikki nämä 72 henkeä pelastuivat ja he elävät nyt sellaisessa osassa Nigeriaa joka on turvallinen Kristityille. Kun meidän englantia puhunut kontaktimme kysyi heidän pastoriltaan että miksi Jeesus oli ilmestynyt heille mutta ei muille, hän vastasi heille, “Hänen ei tarvinnut tehdä niin, sillä teillä on yli kaksi sataa versiota kirjoituksista ja monet ihmiset voivat opettaa teille Raamattua, mutta näillä ihmisillä ei ollut sitä mahdollisuutta.”