Matti Wendelinin opettavainen taivaskokemus

Taivaskokemuksia löytyy kirjallisuudesta ja netistä paljon. Harva niistä kuitenkaan on sellaisia, joissa Jumala olisi vastannut ihmisen pyyntöön, päättää hänen elämänsä. Näin kuitenkin kävi aikoinaan nuorelle Matti Wendelinille, kun kaksi enkeliä toivat hänelle rukousvastauksen. Matti kyllä lensi taivaanporteista sisälle, mutta siellä häntä odotti melkoinen yllätys. Asiat eivät menneetkään aivan sillä tavalla, kuin miten hän oli odottanut. Minua itseäni puhutteli tämä Matti Wendelinin taivaskokemus todella paljon. Matti kertoo kokemuksestaan “Isännän Pöydässä”-ohjelmassa, josta blogin transkriptio on peräisin.

Video löytyy suomenkielellä TV7 arkistosta.

 

"Olen syntynyt Savonlinnassa 1954 ja nuoruudessani sitten isäni työ vei meidät ruotsin puolelle, siellä minä vietin nuoruuteni. Meitä oli seitsemän lasta, [minun lisäkseni] 5 poikaa 1 tyttö. Jo pienenä poikana, Jumala kutsui minut julistamaan evankeliumia, mutta minä en kovasti halunnut sitä, koska olin pastorin poika. Isäni työn ohessa olin nähnyt sitten pastorin työn kielteisen puolen. Oli niitä jotka eivät pitäneet isästäni. Niinkuin aina on niitä, jotka pitävät ja eivät pidä. Minä ajattelin että minusta ei tule sellaista isää omille lapsilleni.

Sitten Jumala kuitenkin suuressa armossaan, kutsui minua uudestaan ja uudestaan. Elämässäni oli vaihe jolloin kyllä olin hyvin aktiivinen seurakuntanuori, mutta en ollut sisäisesti onnellinen, koska pakenin Jumalan kasvoja. Rukoilin aina salassa, omassa huoneessani, noin kahden 2-3kk ajan, että Jumala ottaisi minut pois täältä. Muistan kuinka monta kertaa, aivan itkin sitä, kuinka Jumala ottaisi minut pois.

Sanoin hänelle että “ennemmin tai myöhemmin me tulemme täältä sinne, niin eikö se ole ihan sama jos pääsen sinne vähän aikaisemmin”.

Lisäksi olin saanut sellaista opetusta, että sillä ei ole niin suurta merkitystä, mitä elämälläni teen. Minä halusin tehdä bisnestä, en missään tapauksessa julistaa evankeliumia.

Niin tapahtui eräänä iltana, että kaksi enkeliä ilmestyi minun huoneeseeni, minun rukoillessani. Toinen heistä kutsui minua nimeltä ja sanoi että, “Matti, Jumala on lähettänyt meidät hakemaan sinut kotiin.”

Silloin minä olin aivan innoissani ja minusta tuntui että tämä oli minun elämäni paras päivä ja hetki. Sanoin että, “yes, minä olen valmis, lähdetään.”

Näin kuinka savimajani jäi siihen, mutta kuitenkin pystyin kommunikoimaan ja pystyin tuntemaan. Minulla oli tälläinen toisenlainen ruumis. Ajattelin siinä että, “aamulla, kun isä ja äiti löytävät minun ruumiin, he varmasti itkevät, mutta ymmärtävät että minä päässyt tuonne ylös, sillä minä olen Jumalan lapsi.” Sitten näin kun meidän koti jäi, kaupunki jäi ja lopulta tämä meidän kaunis planeetta [jäi taakse]. Kerron tämän vain ihan lyhyesti.

Sitten tulimme sisään taivaanportista ja enkelit olivat hyvin iloisia siitä että minä pääsin perille voittajana. Voisin sanoa näin, että taivas on sellainen paikka, ettei ole sanoja kertoa ja kuvailla sitä, miten ihana paikka se on. Välittömästi, päästyäni sisään taivaaseen, toinen näistä enkeleistä, vei minut hyvin suureen huoneeseen. Sen huoneen mittakaavojakaan ei voi sanoin kuvata. Se oli aivan täynnä hyllyjä ylhäältä alas ja nuo hyllyt olivat aivan täynnä erillaisia kultaisia kruunuja. Ilmestyskirjassa puhutaan näistä kruunuista ja sanotaan että “pidä mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi kruunuasi.” Toinen paikka sanoo että, “ole uskolllinen kuolemaan asti niin minä annan sinulle elämän kruunun.”

Ihmettelin kaikkea sitä ja enkeli vei minut keskelle sitä suurta salia. Sitten hän meni sen saliin toiseen päähän ja otti sieltä ylähyllyltä kauniin kruunun, käveli sitten luokseni ja ojensi sitä minulle. Minä katsoin sitä ja minun mielestä se oli kaunis ja pidin siitä. Tuo enkeli sanoi että, “Jumala on valmistanut tämän sinua varten.”

Ajattelin sitä katsoessä että, “miten hyvä Jumala on.” En tehnyt mitään, varsinkaan Jumalan tahtoa ja silti Jumala palkitsee tällä tavalla.

Kun ojennan käteni ottaakseni tuon kruunun, niin tämä enkeli kääntääkin minulle selkänsä ja vie takaisin sen kruunun. Hän ottaa sieltä aivan alimmalta hyllyltä toisen kruunun, kävelee sen kanssa minun luokseni ja sanoo että, “Sinä et halunnut mennä Afrikkaan. Sinä et halunnut mennä pakistaniin, muslimimaihin. Et halunnut perustaa uusia seurakuntia, et halunnut pitää parantumiskokouksia tai massatilaisuuksia. Et halunnut tehdä Jumalan tahtoa. Joku toinen menee ja tekee sen, mitä Jumala tahtoi sinun tekevän. Tämä on sinun kruunusi.”

Silloin siinä tilanteessa, ensimmäistä kertaa elämässäni, ymmärsin minkä virheen olen tehnyt. Ymmärsin että armosta olen pelastettu ja voin sen perusteella päästä sisällä taivasten valtakuntaan ja taivaaseen, mutta siellä voi menettää kaiken, koska en ole tehnyt Jumalan tahtoa. Ja niinpä minä päätin muuttaa mieleni ja sanoin tälle enkelille että, “minä tahdon välittömästi takaisin minun savimajaani, tekemään Jumalan tahdon, maksoi mitä maksoi.”

Tämä enkeli sanoi että, “ei se oli mitenkään mahdollista.”

Seuraus oli se että minä laitoin sen kruunun siihen vieressä olevalle pöydälle ja aloin painimaan tämän enkelin kanssa, joka yritti estää minua pääsemästä pois. Olen joskus sanonut että se oli elämäni paini, mutta kiitos Jumalalle, niinkuin Jaakob voitti oman paininsa, niin minä voitin sen painin ja juoksin siitä taivaanportille [tehden] varmasti oman maailmanennätykseni. Mutta enkelit olivat siellä kädet levällään ja estivät minua menemästä portista ulos ja sanoivat että, “ei tästä yleensä kukaan tahdo lähteä pois, että mikäs sinulla on hätänä?”

Sanoin että “haluan mennä takaisin minun savimajaani, tekemään Jumalan tahdon, maksoi mitä maksoi.”

He sanoivat että “heillä ei ole lupa päästää.” Kunnes eräs enkeli keksi ja sanoi että, “on yksi mahdollisuus, jos valtaistuimelta tulisi myönteinen lupa.” Ja joku heistä kävi tämän luvan kysymässä ja lupa oli myönteinen.

Minä sain toisen mahdollisuuden tulla tekemään Jumalan tahdon ja tulla kertomaan kaikille muille ihmisille, mitä merkitsee tehdä Jumalan tahto tai jättää se tekemättä. Näiden kahden saman enkelin saattamana sain palata takaisin savimajaani. Se todella muutti minun elämäni, asenteeni ja ajatusmaailmani."