Ateistin lääkärin täyskäännös

Tohtori Donald Whitakerin tarina. Hän oli ateisti lääkäri ja tiedemies joka ylitti rajan tuntemattomaan ja tuli sieltä takaisin muuttuneen maailmankatsomuksen kanssa.

Oli Helmikuu 1975, olin siihen aikaan alkoholisti jolta oli kontrolli karannut käsistä. Käytin myös huumeita viihdemielessä, mutta enimmäkseen alkoholi oli minun valintani. Minulta oli karannut kontrolli täysin käsistäni. Minulla oli monia ystäviä viihdealalla ja Hoyt Axton oli yksi heistä kuten myös Ringo Star ja joukko muita ihmisiä. Heillä oli erikoislähetys TV:ssä länsirannikolla ja Hoyt soitti minulle ja kysyi haluaisinko minä tulla sinne. Minä kerroin hänelle tulevani mielelläni sillä minä tiesin että siellä olisi paljon viinaa ja juhlimista. Kun he tekisivät erikoislähetystä minä tekisin omia juttujani. Kun olin ollut siellä kolme tai neljä päivää minä tulin sairaaksi. Tällä tarkoitan että minulla oli kipuja vatsan alueella. Minä lensin Oklahoman kaupunkiin ja soitin senaattori ystävälleni ja kerroin tarvitsevani autoa koska olin sairaana. He lähettivät auton hakemaan minut ja veivät sitten minut kotiin.

Hakeuduin hoitoon Texarcanan sairaalaan Helmikuussa 1975. Minun elektrolyyttitasoni mitattiin ja ne olivat niin sekaisin että heidän piti antaa minulle suonensisäistä lääkitystä saadakseen minut kuntoon. Siihen aikaan elämässäni minä olin ateisti. Minä olin peräänantamaton ateisti ja ajattelin vain itseäni. Ateistit ovat itsekeskeisiä ja he elävät itselleen. Tästä tilanteesta minä löysin itseni vuonna 1975. Kesti kolme päivää kunnes minut leikattiin. Kun minut oli leikattu löysin itseni teho-osastolta. Heräsin hengityskoneessa, joka tarkoitti että he hoitivat hengitykseni minun puolestani. Minä en pystynyt puhumaan, mutta minä olin maannut siellä koomassa ja minä pystyin kuulemaan kuinka nämä ihmiset keskustelivat siitä kuinka sairas minä olin ja en tulisi koskaan pääsemään sairaalasta pois vaan tulisin kuolemaan. Siihen aikaan minun hiukseni olivat hyvin pitkät, sillä se oli minun hiustyylini. Kuulin kuin yksi ääni sanoi, ”onpas hänellä pitkät hiukset”, toinen vastasi siihen, ”ne eivät ole läheskään niin pitkät mitä ne tulevat olemaan ennen kuin hän pääsee ulos täältä”. Sitten kuulin kun kolmas ääni sanoi, ”hän ei tule pääsemään ulos täältä, vaan hän tulee kuolemaan.”

Kolmen päivän päästä minä pystyin hengittämään itse ilman hengityskonetta. Minä muistan kun kirurgini nimeltä Donald Duncan tuli luokseni ja sanoi, ”Don, jos sinulla on mitään asioita joita tulee laittaa kuntoon, jos sinulla on mitään mitä tarvitsee allekirjoittaa, tee se nyt sillä me emme ole varmoja kuinka kauan aikaa sinulla on jäljellä.” Sain tietää että minulla oli vaikea akuutti haimakuolio. Tämän taudin kanssa ei pysty elämään. Sinä voit elää haimatulehduksen kanssa, tai jopa akuutin haimatulehduksen kanssa, mutta vaikean akuutin haimakuolion kanssa ei pysty elämään. Duncan kertoi kahdelle lapselleni että tulisin kuolemaan ennen aamua. He eivät odottaneet minun selviävän hengissä. Minä makasin siellä ja minä olin ateisti mielenosoittaja, ja mitä tällä tarkoitan on se että MINÄ EN USKONUT JUMALAAN. Minä uskoin maailmankaikkeuden voimaan koska olin nähnyt sen. Lääkärinä minä olin nähnyt elämää ja kuolemaa. Minä uskoin ”johonkin”, mutta älä tule puhumaan minulle Jumalasta ja älä varsinkaan tule puhumaan minulle ylösnousemisesta tai neitseellisestä syntymästä tai muustakaan tämän tyyppisestä. Minä tein tieteellistä tutkimustyötä, minä olin filosofian tohtori tutkimystyössä. Suurin osa ihmisistä tutkimustyössä ei usko Jumalaan, he eivät usko korkeampaan olentoon. He alkavat uskoa että maailmankaikkeudessa on järjestys koska me voimme horjua sen mukana ja nähdä sen toiminnassa. Mutta minä olin ateisti. On hyvin helppoa olla ateisti kun olet menestynyt, kun olet noussut työlläsi Oklahoman terveydenhuollosta poliittisesti yhdeksi maanosasi ja Oklahoman osavaltion vaikutusvaltaisimmaksi ihmisiksi. On helppoa olla ateisti kun olet tehnyt kaiken tämän. Sitä voi vain istahtaa ja sanoa, ”minä en tarvitse Jumalaa. Kuka on Jumala?” Mutta on hyvin vaikeaa olla ateisti kun olet kuolinvuoteellasi, koska sinä alat ajattelemaan että mitä jos nämä ihmiset ovatkin olleet oikeassa sanoessaan, että on yksi mies joka seisoo Helvetin ja minun välissäni? Yksi mies oli todistanut minulle Jeesuksen rakkaudesta noin viisi vuotta ennen sairastumistani. Minä väittelin hänen kanssaan ja minä pidin hänestä sillä hän teki sen mitä hän sanoi tekevänsä. Hän oli ainut niistä jotka tunnustivat itsensä Kristityksi, jonka näin elävän sellaista elämää kun hän sanoi elävänsä. Minä todella kunnioitin häntä. Minä en uskonut häntä mutta minä kunnioitin häntä. Mutta kun minä makasin kuolinvuoteellani ajatellen kuolevani, arvaa ketä minä ajattelin? Minä ajattelin että mitäs jos Ron on oikeassa? Mitä jos Taivas ja Helvetti ovatkin olemassa? Välittömästi kaikista vahvin ajatus mikä minun mieleeni tuli, oli se kuinka minä voisin pelastua? Mitä on pelastuminen?

Halusin kutsua Ronin käymään luonani sillä halusin hänen tekevän kaiken mahdollisen mitä vain tarvitsisi tehdä. Ei minulla ollut mitään ideaa siitä että miten miehellä joka roikkui puussa Israelissa kaksituhatta vuotta sitten voisi olla jotain minulle? Mutta minä tiesin että Ronilla oli jotain mitä minun täytyy saada itselleni. Minä olin soittanut Ronille turhaan sillä hän oli Alabamassa, sekä lähettänyt jonkun etsimään häntä. Ja se yö oli pidempi kuin yksikään yö ennen sitä koko elämäni aikana. Kun minä makasin sängyllä minä aloin hiipua pois. Kun minä hiivuin pois minä menin alas päin pimeyteen. Oli hyvin pimeää. Oli niin pimeää että pimeys imeytyi koko olemukseesi. Ja kun minä lähdin kehostani, ja minä voin sanoa todella lähteneeni ruumiistani koska minä muistan kun minä tulin takaisin kehooni. Minä en tiedä kuka minä olin kehoni ulkopuolella. On ihmisiä jotka puhuvat valosta. On ihmisiä jotka puhuvat yläpuolella leijumisesta. On ihmisiä jotka puhuvat rakkauden ja lämmön tunteesta. Minä en tuntenut mitään näistä. En kertakaikkiaan mitään. Minä tunsin sanoinkuvaamatonta kauhua. Minä tunsin sanoinkuvaamatonta kauhua koska minä tiesin että jos minä lipuisin koko matkan alas asti, en koskaan pääsisi takaisin. Minä tiesin tämän sisimmässäni. Minulle kerrottiin myöhemmin että minä en ollut vetänyt pelkästään lakaanaa pois, minä vedin koko patjan päälleni, sillä minun oli pakko pysyä siellä, minun täytyi odottaa kunnes Ronin saapuu paikalle. Mitä tahansa hän tulisi tekemään minun täytyisi odottaa. Mutta taas minun henkeni erkani minusta ja minä menin hyvin syvälle pimeään kauhuun. Minun ihoni meni kylmäksi. Ei samalla tavalla kylmäksi niinkuin silloin kun menet ulos, vaan luita puistattavaan äärimmäiseen kylmyyteen. Tunsin kuinka kylmyys levisi jalkojani pitkin ylöspäin. Minä tunsin taas kuinka aloin lähteä kehostani ja minä olin taas pimeydessä ja tyhjyydessä. Minä muistan yhden kerran tulleeni takaisin kehooni, sillä kun minä tulin kehooni, koko ruumiini mätkähti (videolla mies läpsäsee kämmenellä pöytään). Uskokaa minua, tuo on kamalin ja kauhistuttavin asia jota minä olen koskaan kokenut. Minä pohdiskelin koko yön.

Seuraavana aamuna puolikymmenen ja kymmenen välillä Ron saapui paikalle ja hän kysyi minulta, ”Tohtori Whitaker, mitä he sanovat teidän mahdollisuuksistanne?” Minä sanoin hänelle, ”Ron, he sanovat että minulla ei ole mitään mahdollisuuksia.” Hän sanoi minulle, ”Nyt on aika” ja minä vastasin, ”niin on”. Minä kirosin ja syljin hänen päällensä aikaisemmin, mutta nyt oli oikea aika sillä minun täytyi saada se mitä hänellä oli. Minulla oli vain vähän aikaa jäljellä maan päällä, eikä minulla ollut mitään tietoa siitä milloin minä tekisin matkan loppuun asti. Sillä hetkellä Ron johdatteli minut syntisen rukoukseen. Minä en tiennyt mikä syntisen rukous on, mutta minä luotin Roniin ja hän johti minut siihen ja kertoi minulle että Jeesus on kuollut minun syntieni puolesta, hän on kuollut koko maailman syntien puolesta. Minä en oikein ymmärtänyt sitä mutta hän näytti sen minulle Jumalan Sanasta. Sinun täytyy ymmärtää, minä olen kirjojen mies. Minä olen käyttänyt ison osan elämästäni, 25-26 vuotta kirjoihin. Kaikenlaisiin tieteellisiin kirjoihin. Kemian kirjoihin, niinkuin kerroin minulla on tutkinto kemiasta, sekä tutkinto lääketieteestä jotta voisin harjoittaa sitä. Minulla oli kaikenlaisia tutkintoja. Ron kertoi minulle ja minä uskoin häntä sillä se oli tässä kirjassa joka oli uusi minulle ja sen nimi oli Raamattu. Joten minä annoin Ronin johdattaa minut syntisen rukoukseen ja minä toistin kaiken perässään. Ja minä voin sanoa yhden asia. Rauha tuli minun päälleni tavalla jota en ollut koskaan kokenut. Minä olin etsinyt tuota rauhaa. Minä olin etsinyt sitä pulloista, olin etsinyt sitä alkoholista, neuloista, olin etsinyt sitä huumeista, olin etsinyt sitä naisista. Minä olin etsinyt sitä monenlaisista paikoista mutta minun elämässäni ei ollut rauhaa, mutta kun minä hyväksyin Jeesuksen Kristuksen minun Herrakseni ja Pelastajakseni minä en ollut enää peloissani. Minä tiesin että minä tulisin silti kuolemaan sillä minä tiesin missä kunnossa olin. Minä tiesin että siitä ei selvitä, minä olin lääkäri. Minä tiesin että siitä mitä minulla oli ei selvittäisi hengissä. Ron näytti minulle Raamatusta kohdan jossa sanottiin: ”Nämä ihmeet ja merkit seuraavat niitä jotka uskovat. He laittavat kätensä sairasten päälle ja ne tulevat terveiksi.” Minä olen kävellyt maa planeetallamme tähän päivään asti ottamatta lääkkeitä ja entsyymeitä ja syöden mitä haluan. Jumala tuottaa minun kehossani joka päivä oikeanlaiset materiaalit jotta kehoni voisi toimia ilman että minun tarvitsisi ottaa lääkkeitä. Kun sinä näet sokeiden silmien avautuvan ja rampojen kävelevän, kun sinä näet pitalisten puhdistuvan, kun sinä näet tämän kaiken omilla silmilläsi, sinun ei tarvitse olla raketti tiedemies tietääksesi että Raamattu on totta.