Vannoutunut muslimi tapaa isä Aabrahamin Jumalan

Tämä on Kamal Saleemin ihmeellinen tarina hänen kohtaamisestaan Aabrahamin Jumalan kanssa. Kertomus perustuu englanninkieliseen videohaastatteluun:

Kamal:

”48% Amerikkalaisista Muslimeista uskoo että he ovat ensisijaisesti Muslimeita ja vasta toissijaisesti Amerikkalaisia. Meidän tehtävämme on muuttaa tämä kulttuuri on koska he (Amerikkalaiset) ovat vääräuskoisia ja se mitä he tekevät ei miellytä Allahia. Me olemme Allahin sotureita jotka saavat heidät tekemään sen.”

Reportteri:

Kamal Saleem syntyi Lebanoniin, asialleen omistautuneeseen Muslimiperheeseen. Hän muistaa olleensa neljän vanha kun hän istui keittiössä pöydän äärellä jossa oli koraani, hänen äitinsä opettaessa hänelle jihadista (Suom huom: pyhä sota).

Kamal:

”Lapsuudestani lähtien minun äitini sanoi minulle, ”Yhtenä päivänä sinusta tulee marttyyri poikani. Sinä kuolet Allahin tähden ja sinä koroita Islamia. Jos sinä tapat Juutalaisen poikani, sinun kätesi syttyy Jumalan valtaistuimen edessä ja taivaassa iloitaan sinun teostasi.”

Reportteri:

Kamal oli seitsemän vuotias kun hänen vanhempansa lähettivät hänet Muslimien harjoitus leirille oppiakseen käyttämään aseita sekä tappamaan vihollisia. Hänelle opetettiin myös yksi hienovaraisempi sodankäynnin muoto.

Kamal:

”Me opimme jotain mitä kutsutaan kulttuuri jihadiksi, mikä tarkoittaa kulttuurien muuttamista. Kulttuuri jihad on toisin kuin miekka ja kivääri, se on jihad joka tulee sinun maailmaasi.”

Reportteri:

Kaksikymmentävuotiaana Kamal valittiin sotimaan kulttuurista jihadia amerikkaa vastaan.

Kamal:

”Islamissa vapaus ja monarkkia ovat epäjumalia ja ne täytyy ottaa alas. Vapaus joka teillä on Amerikassa on anti-islamilaista, joten Amerikka täytyy muuttaa. Minä muutin tarkoituksella raamattuvyöhykkeellä. Raamattuvyöhyke on vahvimmista vahvin, se on paikka missä jämäkät Kristityt asuivat ja minä halusin kohdata parhaista parhaat, sillä minä pidin itseäni Islamin miekkana. Minä ajattelin että minä olin voideltu, ainutlaatuinen ja valittu. Minä olin tullut kulttuuriin ja maahan muuttamaan sen ja minulla oli Allahin voima kanssani.”

Reportteri:

80-luvulla Kamal muutti pieneen keskilännen kaupunkiin ja otti kohteikseen miehiä köyhiltä asuinalueilta käännyttääkseen heidät Islamiin, mutta yhtenä iltana hänen kohtalonsa olisi niiden käsissä jota hän eniten vihasi.

Kamal:

”Minä kuljin paikasta toiseen värväämässä Muslimeita kun sinä päivänä jouduin kolariin. Kolari oli niin vakava että minä lensin ulos auton ikkunasta ja mursin niskani kahdesta kohtaa. Mies juoksi luokseni ja sanoi, ”Älä huolehdi, me pidämme sinusta huolta ja kaikki tulee järjestymään”. Ambulanssi saapui ja vei minut sairaalaan ja Ortopedi katsoi minun potilastietojani ja sanoi minulle, ”Poikani, me tulemme pitämään sinusta huolta, kaikki tulee järjestymään”. Heräsin seuraavana päivänä sairaalasta ja fyysisen kuntoutuksen johtaja saapui huoneeseeni ja luki potilastietoni, hän kääntyi ympäri ja sanoi täsmälleen samat sanat, ”Me tulemme pitämään huolta sinusta.”

Reportteri:

Ensin Kamal oli pelästynyt heidän sanoistaan sillä nämä miehet olivat kaikki Kristittyjä.

Kamal:

”Terrorismissa jos joku sanoo sinulle, ”Me tulemme pitämään sinusta huolta”, sinun on parempi juosta.”

Reportteri:

Kamalin niskan korjaava leikkaus oli onnistunut mutta kuntoutus veisi viikkoja. Kun hän pääsisi pois sairaalasta hän tulisi tarvitsemaan jonkun pitämään huolta hänestä kunnes hän kuntoutuisi. Kamalilla ei ollut ketään joten ortopedian lääkäri avasi oman kotinsa tälle muukalaiselle.

Kamal:

”Heidän kotonaan minulle annettiin oma huone ja mikä parasta minusta tuli osa heidän perhettään. He eivät pitäneet minua yhtään erillaisena ja heillä oli kori jossa luki, ”kamal” johon he laittoivat rahaa maksaakseen minun sairaalamaksuni.”

Reportteri:

Kamal oli häkeltynyt Kristillisen rakkauden osoituksesta. Kun hänen kuntonsa tuli paremmaksi hän alkoi auttaa talossa ruoanlaitossa ja siivoamisessa.

Kamal:

”Heillä oli Juutalainen ystävä joka tuli kylään Isralista jota he tukivat. Nyt minä kokkasin Israelilaiselle ja halasin Juutalaista ja ajattelin ”mitä minulle on oikein tapahtunut?”

Reportteri:

Kun Kamal oli parantunut ja valmis menemään omalle asunnolleen lääkärillä oli toinen yllätys hänelle.

Kamal:

”Hän sanoi, ”Tässä on avain asuntoomme ja tässä on toinen avain autoosi, me haluamme vain siunata sinua. Sinä voit tulla tänne milloin tahansa. Joten minä menen kotiini jossa en ole ollut kuukausiin ja se on aivan pölyn peitossa. Minun täytyy selvittää tämä kysymys jumalani kanssa onko se totta vai ei. Minä suljen oven ja menen suoraan itäänpäin olevan ikkunan luokse ja polvistun sen eteen nostaen käteni kohti taivasta. Minä rukoilen jumalaani, ”Allah minun herrani ja kuninkaani. Miksi sinä olet tehnyt tälläisen asian minulle? Minä olen sinut autokolarin suhteen, mutta miksi sinä laitoit minut Kristittyjen keskelle? Minä olen hämmentynyt. Nämä Kristityt ja Juutalaiset ovat hyviä ihmisiä eikä heissä ole mitään vikaa. He eivät halua tappaa meitä, he eivät ole samanlaisia kuin minulle opetettiin. Allah, näillä ihmisillä on suhde heidän Jumalaansa. Nämä ihmiset huutavat Jumalan puoleen ja Hän vastaa heille. Minä haluan kuulla äänesi, minä haluan kuulla että sinä rakastat minua. Jos sinä olet todellinen, puhu minulle, minä haluan kuulla äänesi.” Arvaa mitä Allah sanoi tuona päivänä? Ei kertakaikkiaan mitään.”

Reportteri:

Kamalista tuntui siltä että koska hän kyseenalaisti oman uskonsa, ainut kunniallinen asia mitä hän voisi tehdä olisi päättää hänen oma elämänsä.

Kamal:

Minä menin hakemaan aseeni ja laitoin sen oikeaan kohtaan ja minä kuulin äänen. Ääni tunsi minut nimeltä ja sanoi, ”Kamal, Kamal, Kamal. Miksi et kutsuisi Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaa?” Minä polvistuin samantien polvilleni kun kuulin tämän äänen ja minä huusin jokaisella säikeellä joka minussa oli, `”Isä Aabrahamin Jumala, jos sinä olet todellinen, puhuisitko sinä minulle? Isä Aabrahamin Jumala, jos sinä olet todellinen, minä haluan tuntea sinut.” Isä Aabrahamin Jumala tuli minun huoneeseeni ja hän täytti koko huoneen kunniallaan ja hänen nimensä oli Jahve (Suom huom: Yahweh), Herra on Yksi. Hänellä oli reiät käsissään ja jaloissaan, Hänen nimensä on Jeesus. Minä sanoin hänelle, ”Kuka sinä olet Herrani? Kuka sinä olet?”

Hän sanoi, ”Minä olen se joka minä olen.” Minä sanoin, ”Minä olen yksinkertainen mies jolla on yksinkertainen mieli, mitä tuon pitäisi tarkoittaa?” Hän sanoi, ”Minä olen Alfa ja Omega, Minä olen alku ja loppu. Minä olen kaikki mitä on siinä välissä. Minä olen tuntenut sinut ennen kuin minä perustin maan perustukset. Minä olen rakastanut sinua ennen kuin tein sinut äitisi kohdussa. Nouse, nouse Kamal. Sinä olet minun soturini, sinä et ole heidän soturinsa.” Ja minä sanoin hänelle, ”Herrani, Herrani, minä elän ja kuolen sinun puolestani.” Hän sanoi, ”Sinä et kuole minun puolestani. Minä kuolin sinun puolestasi jotta sinä voisit elää.”

Reportteri:

Sinä päivänä sen sijaan että Kamal olisi riistänyt oman elämänsä, hän antoi sen Jeesukselle. Hänellä on nyt uusi tehtävä. Hän kiertää pitkin maassa haastamassa Muslimeiden uskollisuutta Allahille.

Kamal:

”Minun sydämeni on tavoittaa veljeni ja siskoni, 1.5 miljardia Muslimia jotka ovat tuolla ulkona ja jotka eivät ole saaneet maistaa sitä vapautta joka on Jumalassa.”

Reportteri:

Siitä on kaksikymmentä vuotta kun Kamal jätti Islamin uskon ja edes väkivalta ja tappouhkaukset eivät voi pysäyttää häntä jakamasta tarinaansa.

Kamal:

”Hän on todellinen ja jos et ole koskaan ennen kokenut Jumalaa elämäsi aikana, kun istut kotonasi, huolimatta siitä oletko Muslimi tai jokin muu, mikä tahansa olet, kutsu Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalaa ja sano, ”Jos olet todellinen, puhu minulle, minä haluan kuulla sinun äänesi.”

Linkki alkuperäiseen englanninkieliseen videoon